tiina-216.jpg
 

Tiina Kuopanportti on kokenut ja pidetty luennoitsija, jonka asiantuntemuksessa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla hoitoalan koulutus ja vanhustyön hoitokokemus tarvittavaan lainopilliseen osaamiseen.

Tiina kiertää eri puolilla Suomea luennoimassa, miksi hoito- ja hoivatahdon sekä edunvalvonnan asiakirjat tulee hoitaa hyvissä ajoin kuntoon. On jokaisen etujen mukaista varmistaa henkilökohtaisen itsemääräämisoikeuden toteutuminen vielä silloin, kun voi itse asioihin vaikuttaa. Työllään Tiina helpottaa merkittävästi perheiden ja läheisten elämää sekä hoitohenkilökunnan työtä. Samalla viranomaisille vapautuu aikaa auttaa niitä, joilta läheisten tukiverkosto puuttuu.

“Kuolemaa tai sairautta ei pidä pelätä. Niistä pitää voida puhua ja niihin pitää varautua etukäteen. Elämän rajallisuuden hyväksyminen vapauttaa elämään.”
— Tiina Kuopanportti

Tiina Kuopanportti on työskennellyt lähes 20 vuoden aikana hoitajana eri kaupungeissa mm. vanhusten kotihoidossa. Työssään hän huomasi itsemääräämisoikeuteen liittyvän valtavan tiedon puutteen ja hädän potilaiden, heidän omaistensa sekä myös hoitohenkilökunnan keskuudessa. Asian hoito ja virallisten asiakirjojen laatiminen ei kuulu suomalaisessa yhteiskunnassa kenenkään vastuulle.

Kuopanportti otti missiokseen tiedon välityksen, jotta ehkäistäisiin tarpeetonta inhimillistä kärsimystä. Edunvalvontavaltuutukseen Tiina perehtyi edunvalvontavaltuutuslakiin erikoistuneen lakimiehen ohjauksessa.

Kuopanportin vuonna 2013 kehittämä Airo-kansio on ennakoivien asiakirjojen laatimiseen ja oikeanlaiseen säilyttämiseen suunniteltu tuote. Airo on ainutlaatuinen ja täysin suomalainen tuote, joka on kehitetty olemassa olevaan tarpeeseen. Tutustu Airon sisältöön ja tarinaan! 

Tiinasta kirjoitettua:

Kaleva 10/2018

Hämeenlinnan kaupunkiuutiset 10/2018

Kymen Sanomat 1/2018

Hämeen Sanomat 6/2017

Kotiliesi 6/2016

Yle 5/2015

"Oikein hyvä, vain asiaa, 10+"

Luentopalautetta 1/2018

Noin vuosi sitten sain kutsun Tiinan luennolle edunvalvontavaltuutuksesta.
Mietin, että mikä valtuutus? Olinhan kyllä edunvalvojasta kuullut ja se ei tuntunut mitenkään
sellaisesta, joka itseäni koskisi millään tavalla.
Nyt, vuosi luennolla istumisen jälkeen olen isäni edunvalvontavaltuutettu hänen muistisairautensa vuoksi.
Kaikki sujui vaivatta, kun oli edunvalvontavaltuutus tehty hyvissä ajoin. Maistraatin kanssa valtuutuksen vahvistaminen sujui ongelmitta ja nopeasti.
Olen enemmän kuin kiitollinen Tiinalle tästä kaikesta! Nyt on lähimmäisteni ja itseni asiat kunnossa ja menevät toivomillamme tavoin sitten, kun emme ole niihin kykenevä vaikuttamaan.
Menkää ihmeessä Tiinan luennolle ja hoitakaa edunvalvonta-asianne kuntoon.
Lämpimästi suosittelen!
— Maaret, 42v.
Tiinan kokemus kolmesta eri näkökulmasta: hoidettavana, hoidettavan omaisena ja hoitajana tekee hänestä oikeudellisen ennakoinnin moniosaajan. Tiina on suosittu puhuja, jonka puheenvuorot jäävät muistiin ja sydämeen. Tiinan saamasta palautteesta minulle on jäänyt erityisesti mieleen ”olet arjen enkeli”.
Minun ja Tiinan tiet kohtasivat, kun kehitimme Airo-kansioon parasta mahdollista versiota edunvalvontavaltakirjasta. Yhteistyömme aikana olemme pitäneet luentoja, työpajoja ja ennen kaikkea saaneet kohdata satoja suomalaisia.
— Vesa Anttila, lakimies