Turvaa elämän taitekohtiin

Järjestämme SELKOKIELISiä senioritapahtumia, JOiLLA AKTIVOIMME ikääntyviä TEKEMÄÄN oikeita VALINTOJA AJOISSA.


Tapahtumamme valmentaa kuulijoita varautumaan oman elämänsä taitekohtiin.

Jo tällä hetkellä 1,25 miljoonaa suomalaista auttaa läheistään. Etäomaishoitajia on nyt jo 65 000 ja määrät vain kasvavat väestön ikääntymisen myötä. Suurin osa läheistään auttavista hoitaa asioita ilman asianmukaisia valtuuksia tiedonpuutteen vuoksi, päätyen lopulta raskaaseen edunvalvontaan.

Oikea-aikaisella ohjauksella saadaan aikaan merkittävä yhteiskunnallinen säästö.

Tapahtumissa ohjeet ja ratkaisut tarjotaan helposti ymmärrettävässä muodossa, jotta asiat hoituvat mahdollisimman helposti, joustavasti ja taloudellisesti. Tapahtuma on osallistujille maksuton, esteetön ja saavutettava. Kaikki tieto ja materiaali tarjotaan selkeästi ja kansankielellä.

Tiina Kuopanportti on kokenut ja pidetty luennoitsija, jonka asiantuntemuksessa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla hoitoalan koulutus ja vanhustyön hoitokokemus tarvittavaan lainopilliseen osaamiseen. Erityistä kiitosta Tiina saa selkokielisestä ja käytännönläheisestä tyylistään. Etäällä asuvan eläkeläisvanhempien tyttären rooli tulee myös vahvasti esille.

Tiina kiertää eri puolilla Suomea jakamassa tietoa valinnan mahdollisuuksista ja syistä miksi hoitotahdon ja edunvalvontavaltuutuksen asiakirjat tulee hoitaa hyvissä ajoin kuntoon ja kuinka ne tehdään. On jokaisen etujen mukaista varmistaa henkilökohtaisen itsemääräämisoikeuden toteutuminen silloin, kun voi itse asioihin vaikuttaa. Työllään Tiina helpottaa merkittävästi perheiden ja läheisten elämää sekä hoitohenkilökunnan työtä. Samalla viranomaisille vapautuu aikaa auttaa niitä, joilta läheisten tukiverkosto puuttuu.

Tiinan aisaparina kiertueella on tapahtumatuottaja Elina Lintula, jolla on vankka kokemus markkinoinnista ja erilaisten yleisötapahtumien järjestämisestä.

Haluamme teidät mukaan tapahtumiimme, tarjoamaan vastuullisia käytännön ratkaisuja seuraaviin suurimpiin ikääntyvien arjen kompastuskiviin:

Nimetön suunn.malli (6) (1).png

Kiertuetta varten teemme selkokielisen oppaan jokaiselle osallistujalle jaettavaksi. Oppaassa tarjoamme selkeät ohjeet siihen mitä tulee huomioida nyt ja kuinka aloittaa ennakointi.

Oppaan tavoitteena on huoleton huominen itselle ja läheisille.

Jokaisessa tapahtumassa on yhteistyökumppaneiden info-pisteitä, joista osallistujat saavat konkreettista ohjausta ja neuvontaa eri aihepiireistä. Tarkoituksena on madaltaa kynnystä ajanvarauksiin tai kysymysten esittämiseen henkilökohtaisen kontaktin avulla.

Tapahtumien pääasiallinen kohderyhmämme on +55-vuotiaat, jolloin tavoitamme ikääntyvät ja heidän aikuiset lapsensa.

Tulkaa mukaan yhteistyöhön! Pääsette tarjoamaan omaa asiantuntemustanne tapahtumiimme.

Yhteistyössä kanssamme jo:

kanta_logotype_RGB.jpg
logo-metsakeskus-vaaka-media.jpg

YHDESSÄ SAAMME ENEMMÄN AIKAAN,

TULKAA MUKAAN!

Yhteys