Kun yksi perheestä sairastuu tai vammautuu vakavasti, muuttaa kaikkien muidenkin elämä suuntaa.

Laita asiakirjat kuntoon nyt kun vielä voit!

 
 

Sairastuminen ja kuolema ovat asioita, joita ei mielellään ajattele ennen kuin on pakko, mutta sitten onkin jo myöhäistä. Siksi kannattaa toimia nyt ja laittaa asiakirjat kuntoon. Kun se on tehty, voit elää loppuelämäsi huoletta tietäen, että sinun ja läheistesi asiat hoituvat parhaalla mahdollisella tavalla.

Jos et nyt mieti loppuelämääsi, milloin sitten?

elämän taitekohtiin on valmistauduttava

Tiesitkö, että jos menetät oikeudellisen toimintakykysi (sairastumisen, ikääntymisen tai vammautumisen myötä) etkä ole tehnyt edunvalvontavaltuutusta, päätökset hoidosta ja laskujesi maksusta tekee viranomainen eikä sinulle läheisin henkilö? Tämä johtaa siihen, että läheisesi joutuu kamppailemaan surun lisäksi byrokratian kanssa.

Entä tiesitkö, että hoivatahtoa noudatetaan, jos se on tehty? Voit siis vielä toimintakykysi menettäneenäkin nauttia monista asioista, joista nautit nyt terveenä: ulkoilusta, hyvästä ruosta, musiikista ja vaikka matkustelusta.

Hoitotahdolla vaikutat elämäsi viimeisiin hetkiin ja tekemilläsi päätöksillä helpotat läheistesi taakkaa hoitoasi koskevissa päätöksissä. 

Edunvalvontavaltuutus helpottaa läheisesti työmäärää.

Hoivatahto turvaa elämäsi viimeisten vuosien laadun.

Hoitotahdolla estät kärsimyksen pitkittämisen, vaikutat elämäsi viimeisiin hetkiin ja siihen, mitä ruumiillesi tapahtuu kuolemasi jälkeen.